چگونه عادات بد خود را ترک کنیم؟ – قسمت اول
چگونه عادات بد خود را ترک کنیم؟ – قسمت اول
چگونه عادات بد خود را ترک کنیم؟
چطور عادت بد را ترک کنیم؟ بعضی از ما ممکن است در یک سری عادتها غرق شده باشیم که همچون یک مرداب ما را به درون خود کشیده و ما نمیتوانیم از آنها بیرون برویم.گاها ما همواره تلاش میکنیم اما نمی توانیم آن ها را رفع کنیم. هر عادت خوب نیست و ما را در رسیدن به موفقیت یاری نمیکند. برای عبور از این موانع باید بدانیم که تکنیکهایی وجود دارد که ما را به موفقیت نزدیکتر میکند. این مقاله به شما آموزش میدهد که چگونه با استفاده از تکنیک های مختلف آن عادت بد را ترک کنید. ترک کردن عادت های قدیمی سخت تر است. بنابراین باید به تلاش کوچک برای تغییرهای عادات خود بپردازیم.
چگونه یک رفتار را به یک عادت تبدیل نماییم؟
اگر بخواهیم به یک بیان بسیار ساده برای شما بگوییم، می توان گفت عادات، رفتاری هستند که به صورت منظم تکرار می شوند. همانند مسواک زدن، کسی که هر شب و هر صبح به صورت مداوم به مسواک زدن بپردازد، بعد از مدتی متوجه خواهد شد که بدون اینکه حتی بخواهد به آن کار فکر کند و آن کار تبدیل به یک عادت برای او شده است. شاید یک سوال برای ما پیش بیاید که چه چیزی ما را ترغیب می کند تا عادت بد خود را انجام دهیم؟ پاسخ احساس و پاداش های خوب آن کار می باشد. تنها سودی که عادات بد دارند، پاداش ها و احساسات خوب هستند که به ما وارد می شوند، بنابراین برای تغییر این عادات باید به فکر جایگزین آن ها بود. می توانیم به تغییر سلیقه خود پرداخته و یا به چرایی بد بودن آن عادات بیشتر فکر کنیم. این احساسات و تفکرات می توانند به ما در تغییر کمک کنند.
می توان با مثال به تفسیر این موضوع پرداخت، من دوستی داشتم که روزانه 10الی 12 ساعت به گوش دادن آهنگ با هدفون میپرداخت و این تبدیل به یکی از عادات بد او شده بود. من برای این که این عادت بد او را تغییر دهم در ابتدا درباره ی مضرات گوش دادن بلند آهنگ با او صحبت کردم و گفتم که ممکن است او به بدن خود آسیب برساند. سپس به او نشان دادم که اگر به جای آهنگ به پادکست های آموزشی گوش دهد چقدر زندگی بهتری خواهد داشت. او بعد از مدتی به تغییر این عادت خود پرداخت و در روز 2 ساعت فقط پادکست های آموزشی گوش میداد.
ما زمانی یک رفتار را به عادت تبدیل می کنیم که به طور منظم به انجام آن بپردازیم، ما این رفتار را انجام می دهیم تا به پاداش مد نظر خود برسیم، اما وقتی اولویت خود را برای پاداش تغییر دهیم چه اتفاقی می افتد؟ دقیقا درست است، عادات ما نیز تغییر خواهند کرد.
چگونگی شکل گیری یک عادت
همانطور که در پاراگراف قبل هم به آن اشاره نمودیم، مهمترین دلیل شکل گیری یک عادت به صورت منظم انجام دادن آن می باشد. بنابراین دیگر نباید نگران عادات بد خود باشیم، ما به راحتی و با جایگزین کردن دیگر عادات و تکرار آن ها می توانیم عادات خود را تغییر دهیم. هر چقدر تکرار و بازه ی زمانی انجام این عادات طولانی تر باشند، این عادات جای خود را در وجود ما محکم تر کرده و دیگر تغییر آن ها غیر ممکن خواهد بود. مغز ما همیشه در تلاش است تا برای انجام هر کاری کمترین انرژی را صرف کرده تا کالری کمتری نیز مصرف کند، به همین جهت است که کارها را تبدیل به عادت می نماید. برای یک لحظه بیایید و تصور کنید که ما نمی توانستیم به رفتار ها و کارهایمان عادت کنیم، چه اتفاقاتی ممکن بود رخ دهد؟ مغز ما تا چه حدی می توانست درگیر شود؟و مغز ما چه حجم بالایی از اطلاعات را در هر بار انجام کار باید پردازش می کرد؟
درست است بخش زیادی از مغز ما اشغال می شد و در نتیجه حتی ممکن بود دیگر فضایی برای فکر کردن به مسائل دیگر نماند، پس این کار مغز که هر کار را تلاش می کند تا به عادت تبدیل کند چقدر به نفع ماست، البته اگر از این حالت بتوانیم به بهترین شکل استفاده نماییم.
با تکرار عادات بد چه اتفاقی می افتد؟
خود در حال آماده شدن برای یک سفر تصور کنید، شما می خواهید از یک شهر به یک شهر دیگر بروید، ذوق و شوق فراوانی هم در وجود شما قرار دارد و دلتان می خواهد هر چه سریعتر به شهر مقصد برسید و از سفر خود لذت ببرید. همه ی اتفاقات در بهترین حالت خود هستند زیرا شما قصد و نیت سفر را دارید و تمام مایحتاج خود را برای این سفر برداشته اید، به ظاهر هیچ مشکلی رویت نمی شود و همه چیز مناسب است بغیر از ماشین شما که ظاهرا مناسب برای این سفر طولانی نیست. به احتمال زیاد شما را نمی تواند به مقصد برساند چون روغن ریزی داشته و اگر با آن وسیله به مسافرت بروید به طور حتم موتور آن آسیب جدی خواهد دید. که در حالت شما نیز به مقصد خود نخواهید رسید.
عادات بد وجودی ما نیز همانند همین روغن ریزی های خودرو هستند که در زندگی ما وجود دارند، آن ها نه تنها ما را به هدف و آرزو هایمان نمی رسانند بلکه ما را از مسیر اصلی دورتر نیز می کنند. بنابراین اگر می خواهید هر چه سریعتر به آرزوهای خود برسید باید از خودرو درست که همان عادات درست هستند استفاده نمایید. زمانیکه شما بتوانید عادات خود را نسبت به اهداف و آرزوهایتان شکل بدهید، به طور حتم در مسیر آن اهداف قرار خواهید گرفت.
در این مسیر دلایل زیادی نیز وجود دارد که انسان ها علاقه دارند تا به عادات بد خود پایبند باشند، از جمله ترس از شکست، راحت طلبی، لذت بردن از انجام آن عادت و بزرگترین آن قدرتی سات که آن عادت به مرور زمان و با تکرار ما می تواند بدست بیاورد. عادات بدی که زندگی بدون لذت و خوشی که ناشی از اهداف و آرزوها است را از ما میگیرند و بلای بزرگ بی تحرکی و ثابت ماندن در زندگی بدون کوچک ترین حرکت به سمت خواسته های خودمان هستند…
نتیجه گیری
ما تا این بخش تلاش کردیم تا شما را در مسیر اهداف و آرزوهایتان قرار داده و به شما کمک کنیم تا سوار بر خودروی عادات خوب خود به موفقیتتان برسید. با ما در قسمت دوم این مقاله همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.