اثرات مراقبه در زندگی انسان – بخش دوم
اثرات مراقبه در زندگی انسان – بخش دوم
اثرات مراقبه در زندگی انسان
ما در مقالات قبلی درباره ی مراقبه و نحوه ی انجام آن با شما سخن گفتیم. از آنجاییکه فواید مراقبه و انجام آن در زندگی بیشمار است ما در چند مقاله به صورت مختصر درباره ی آن ها سخت خواهیم گفت. در مقاله ی قبل به چند فایده پرداخته شد و در این مقاله نیز می خواهیم به ادامه ی این مبحث بپردازیم. اگر هنوز هم به شروع مراقبه نکرده اید به شما پیشنهاد می کنیم تا این مقاله را مطالعه و از فواید بی نظیر این کار مطلع شوید به شما این اطمینان را خواهیم داد که پس از آشنایی با فواید مراقبه شما نیز به انجام این حرکت ترغیب خواهید شد.
افزایش توان مغزی
چین و چروک هایی که بر روی سطح مغز قرار دارند برای کمک به افزایش سرعت ارتباط سلول های مغزی انسان تشکیل شده اند. از آنجایی که مغز برای بزرگتر شدن فضای زیادی ندارد بنابراین با افزایش این چین و چروک ها در داخل جمجمه خود را بزرگ کرده و به افزایش کارکرد خود می پردازد. طبق تحقیقات مختلفی که انجام شده است متوجه شده اند که افرادی که به مراقبه پرداخته اند در مغزشان چین و چروک های بیشتری نسبت به افرادی که به مراقبه نپرداخته اند وجود دارد البته میان میزان این چین خوردگی ها و تعداد سالهایی که افراد به مراقبه پرداخته اند نیز رابطه ی مستقیمی وجود دارد، که این مسئله خود گواهی بر قابلیت مغز انسان برای افزایش رشد می باشد.
این به این معناست که شما هر چه بیشتر به مراقبه بپردازید مغز شما اطلاعات را سریعتر پردازش کرده و موثر تر عمل خواهد کرد. این قابلیت مغز درست زمانی که شما نیاز به پاسخ سریع دارید به شکل ویژه ای نمایان شده و به شما کمک خواهد کرد.
توانمندی در حل مشکلات
زمانی که مغز شما می خواهد به حل یک مشکل چالشی بپردازد، باید مهارت های کافی را داشته تا در بین انبوهی از اطلاعات توجه خود را بر مهمترین بخش ها معطوف نماید. برای مثال شما در یک مهمانی شلوغ در حال صحبت کردن با دوستتان هستید، اگر مغز شما نتواند تمام محرک های متناقض اطراف را نادیده بگیرد و تمرکز خود را بر روی صدای دوستتان نگذارد شما دچار اضافه بار حسسی شده و ممکن است به سردرگمی برسید.
زمانی که شما با چالش های حل تناقضات بزرگ تری برخورد می کنید مغزتان در حال استفاده از همین اصل بوده و باید موارد مهم را شناسایی و توجه خود را به آن ها معطوف نماید. در همین زمینه مطالعات بسیاری انجام شده است که افرادی که از مراقبه بهره می برند به نسبت افرادی که علاقه ای به انجام مراقبه ندارد از ارزیابی عملکرد بهتر مغز بهره برده و مغز آن ها عملکرد بهتری را از خود نشان می دهد. این مسئله نشان می دهد که افرادی که عموما از مراقبه استفاده می کنند استرس کمتری داشته زیرا مغز آن ها راحت تر و بدون دغدغه به حل مسائل می پردازد.
شکوفایی در خلاقیت
طبق نتایج آزمایشی که در نشریهی هاروارد بیزینس ریویو ثبت شده است، انجام تمرینات مراقبه به مدت 10 الی 12 دقیقه برای افزایش خلاقیت کافی است. طبق این آزمایش افرادی که به تمرین مراقبه می پرداختند توانستند ذهن خود را پاک کرده و بر کارهایی که در حال انجام آن هستند تمرکز بیشتری دارند و می توانند به راحتی به راه حل های واقعی و درست دست پیدا کنند.
نئوکورتکس بخشی از مغز است که تمام تفکرات خلاقانه در آن جا شکل می گیرند، بنابراین افرادی که به مراقبه می پردازند ایده هایشان مستقیما به همین بخش جریان پیدا کرده و خلاقیت بهتری دارند.
شرکت های موفق بسیاری وجود دارند که از این فایده ی بزرگ مراقبه مطلع هستند و به کارمندان خود انجام این کار را توصیه می کنند. یکی از این شرکت ها، شرکت والت دیزنی است که پیشگام در انجام مراقبه بین کارمندان خود بوده است. این شرکت پس از اینکه افراد شان به مراقبه می پرداختند شاهد افزایش چشم گیری در قدرت خلاقیت آن ها شد .
نابودی اضطراب
افراد بسیاری هستند که از اضطراب رنج می برند با توجه به مشکلات بسیار زیادی که در جامعه وجود دارد اگر تا به کنون ما نیز به مشکلات اضطرابی مبتلا نشده باشیم، دست کم احتمالا ممکن است در آینده ای نزدیک به آن مبتلا شویم. زمانیکه نگرانی وارد زندگی معمولی و روزانه ما می شود، می تواند به آسیب وارد کرده و حتی در اثر این آسیب ها ممکن است کیفیت خواب ما از دست رفته و دائما در تنش های ذهنی باشیم و نتوانیم لحظه ای آرام بگیریم.
سالهاست که محققان از مراقبه به عنوان پادزهری برای اضطراب ها استفاده می کنند. یکی از مراکز تحقیقاتی آمریکا شروع به انجام تحقیقی بر روی پانزده داوطلب کرد که این افراد سالم و دارای سطوح معمولی از اضطراب های روزانه شان بودند و این افراد سابقه ی انجام مراقبه نداشتند. این افراد بعد از شرکت در چهار جلسه ی 20دقیقه ای در کلاس های مراقبه به کاهش اضطراب خود پی برده و این مسئله نیز با اسکن های مغزی که از آن ها انجام می گرفت نیز ثابت شد.
مراقبه با فعال کردن قشر سینگولیت قدامی که بخشی از مغز است که به کنترل اضطراب می پردازد، باعث تسکین اضطراب شده و همچنین ماده خاکستری موجود در آمیگدال بوده را نیز کاهش داده است.
کلام آخر
فواید بی نظیر مراقبه به قدری زیاد است که با همین چند نمونه ختم نشده و نیاز به بحث های فراوانی نیاز دارد. ما در این سری مقالات در تلاشیم تا شما را هر روز به انجام مراقبه ترغیب و به شما نشان دهیم که که فواید بی نظیر این کار تا چه حدی می تواند تاثیر گذار باشد. امیدواریم از مطالعه ی این مقاله لذت برده و برای اولین بار شما را به ترغیب انجام مراقبه نزدیک کند. بنابراین لحظه ای وقت بگذارید و در آن لحظه شروع به تمرین کنید، شما به مرور در مراقبه غوطه ور شده و می دانید که چگونه زندگی خود را زیباتر کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.