روش های حذف باورهای غلط از ذهن – بخش اول
روش های حذف باورهای غلط از ذهن – بخش اول
روش های حذف باورهای غلط از ذهن
برای حذف باورهای غلط از ذهن خود نیاز دارید تا راه های تغییر باور را شناخته و به این وسیله زندگی خود را متحول نمایید و به آنچه که به دنبال آن هستید برسید. اگر بتوانید باورهای غلط را در زندگی خود شناسایی کنید با اینکار می توانید به از بین بردن ترس ها، آزاد کردن توانایی هایتان و برنامه ریزی مجدد ذهنتان برای رسیدن به باورهای جدید و مثبت فکر کنید و به طور کلی به اهداف و رویاهایتان برسید. با ما همراه باشید تا با هم قدم به قدم بتوانیم باورهای غلط را حذف و باورهای درستی را جایگزین نماییم.
شکل گیری باورها
در ابتدا باید بدانیم که یک باور چگونه شکل گرفته و در واقع یک فکر چگونه به باور تبدیل می شود. به طور کلی می توان گفت باور به دو شکل تجربیات، استدلال و یا با پذیرش مفاهیمی که دیگران آن ها را می دانند به دست می آیند. بیشتر باورهایی که در ضمیر ما وجود دارند از کودکی شکل گرفته اند. زمانیکه ما به دنیا آمدیم همانند یک کاغذ سفید تمیز و بدون هیچ اعتقادی بودیم. بنابراین اینگونه می توان برداشت کرد که ما موجوداتی تاثیر پذیر هستیم که در هر اتفاقی که برایمان می افتد به دنبال یک معنا و مفهوم می گردیم و در کل موجودات کنجکاوی هستیم. در زمان کودکی نزدیک ترین افراد به ما والدینمان هستند که آنها سهم بزرگی در شکل گیری باورهای وجودی ما دارند. بعد از آن ها اطرافیان، مدرسه، دوستانمان این نقش را بر عهده گرفته و این نقش را ایفا می کنند. ما در کودکی توانایی تشخیص دروغ از حقیقت را نداشته و غالبا هر چه به ما می گویند باور می کنیم و می پذیریم. در این مقاله در تلاشیم با تکنیک های مختلف تغییر باور، باورهای خود را به چالش بکشیم.
با مثالی کوچک این مفهوم را به شما نشان می دهیم. فکر کنید شما در زمان کودکی نیمی از غذایتان را خورده اید و از خوردن بقیه ی آن امتناع می کنید. والدین شما شروع به سرزنش شما کرده و به شما می گویند که بچه های خوب تمام غذای خود را می خورند. با فرض بر اینکه این حرف ها درست باشند، این باور در ذهن شما شکل گرفته که نشانه ی یک بچه ی خوب این است که غذایش را کامل بخورد. بنابراین این یک بذر باور است که در ذهن شما کاشته شده است. در ادامه هر باری که شما غذایتان را تا انتها نمی خورید مورد سرزنش و چه بسا تنبیه قرار می گیرید، بنابراین ریشه های این اعتقاد در ذهن شما مستحکم تر شده و ریشه های بیشتری می دوانند. ممکن است این عقاید غلط باشند، بنابراین نیاز به تغییر این باورها داریم و باید آن ها را اصلاح کنیم.
مواردی نیز وجود دارند که ما آن ها را به عنوان یک واقعیت پذیرفته و به آن ها اعتقاد داریم، این موارد در ضمیر ناخودآگاه ما ذخیره می شوند. ضمیر ناخودآگاه به درست بودن یا غلط بودن این موارد اهمیتی نداده و به راحتی از آن ها استفاده می نماید. ضمیر ناخودآگاه در تلاش است تا زندگی ما را آسان تر کرده و ما را ایمن نگاه دارد. بنابراین یک سوال ذهن ما را درگیر می کند و آن هم این است که اگر این اعتقادات ما درست نباشند چه می شود؟ چه کاری باید انجام داد؟ پاسخ این است که ما باید در چنین مواقعی از تکنیک های متنوع تغییر باور استفاده نماییم.
شناسایی باورهای محدود کننده
برای شناسایی باورهای محدود کننده در ذهنتان بادی چند سوال را بررسی کرده و ببینید که پس از پاسخ به این سوالات چه چیزهایی به ذهن شما خطور می کنند. این سوالات به گونه ای طراحی شده اند که به شما ایده هایی برای رسیدن به باورهای محدود کننده تان را خواهند داد. اگر پس از خواندن این سوالات یک ایده و یا فکر به ذهنتان رسید به طور قطع می توان گفت که آن ایده و یا فکر باید بررسی شوند. این ذهن ناخودآگاهتان است که به شما سرنخ هایی می دهد تا به جواب درست برسید. هر ایده و یا فکر و خاطره ای که پس از خواندن سوالات به ذهنتان رسید را یادداشت کنید تا در مراحل بعدی از آن ها استفاده نماییم. سوالات به این ترتیب هستند :
- چرا بخشی از وجود من به این موضوع باور دارد که من به این بیماری و یا مشکل و یا موقعیت نیاز دارم؟
- اگر من این کار را انجام ندهم، چه کسی دیگر مجازات نمی شود که من می خواهم او مجازات گردد؟
- اگر من این مشکل را حل کنم، چه کسی آسیب می بیند؟
- آیا با وجود داشتن این مشکل، بازهم احساس قدرت می کنم؟
- آیا رها کردن این باور به معنی فراموش کردن چیزی یا کسی است؟
- بدون تغییر باورهای غلط چه چیزی را از دست خواهم داد؟ نکته ی منفی مسئله کجاست؟
- برای بهبود بخشیدن به این وضعیت باید چه کاری انجام داد؟ آیا در این موقعیت نقطه ضعفی دارم؟
اکنون با توجه به پاسخ این پرسش ها باید ایده های بسیار زیادی به فکر و ذهن شما خطور کرده باشند. با نوشتن این فکر ها بر روی کاغذ سعی در به چالش کشیدن خود بکشید. این را هم بدانید که ضمیر ناخودآگاه انسان همیشه در تلاش است تا ایده های بسیار زیادی را به شما بدهد تا به غلبه کردن بر باورهای غلط خود پافشاری نمایید و نخواهید آن ها را تغییر دهید.
دنیای اطراف و بیرونی هر فردی نشان دهنده ی شرایط و انعکاسی از درونی وی می باشد، بنابراین با توجه به دنیای اطراف هر فردی می توان به وضعیت روحی و درونی او پی برد.
نتیجه گیری
ما در این بخش از مقاله تلاش کردیم تا شما را با شکل گیری باورها و راه های اولیه برای حذف باورهای غلط آشنا کردیم. اگر شما نیز به روش های حذف باورهای غلط از ذهن عمل کنید می توانید به موفقیتی که انتظارش را دارید برسید. تنها لازم است که این روش ها را بکار گرفته و از صمیم قلب بخواهید باورهای غلط را با باورهای درست و مثبت جایگزین نمایید. بنابراین از همین امروز شروع کنید و به تغییر باورهای منفی خود بپردازید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.