خویشتن دوستی
خویشتن دوستی
خویشتن دوستی
برای شروع با چند سوال آغاز می کنیم. آیا شما هم از آن دست از آدم ها هستید که خودتان را با شرط و شروط خاصی دوست دارید؟ مثلا اگر در آزمون نمره ی خوبی کسب کنید دوست خواهید داشت؟ یا مثلا اگر در مسابقه موفقیت بدست آورید به خودتان عشق می ورزید؟ و یا بالعکس اگر نتوانید از آزمون مذکور سربلند بیرون بیایید حس بدی نسبت به خودتان پیدا کرده و ناراحت خواهید شد؟
بنابراین شما هم فکر می کنید که خویشتن دوستی موقتی است؟ مثلا در زمان برد و موفقیت خودمان را دوست خواهیم داشت و در غیر اینصورت یک آدم بی ارزش خواهیم بود؟ اگر این سوالات ذهن شما را نیز درگیر کرده است با ما همراه باشید تا در این مقاله به صورت مفصل با خود دوستی و فواید آن آشنا خواهیم شد.
خویشتن دوستی به چه معناست؟
در ابتدا باید بگوییم که خویشتن دوستی ترکیبی از چند رفتار با خودمان است که عبارتند از؛ رفتار کردن با خود به صورت محترمانه و مهربانانه، داشتن اشتیاق برای پرورش خود، داشتن احساس شادی و راحتی درونی می باشد. شما اگر خوتان را دوست داشته باشید و به خودتان عشق بورزید مطمئنا با یک دید وسیع تر و فراتری به خودتان نگاه خواهید کرد. خویشتن دوستی به این معنا نیست که هیچ گاه از دست خودتان ناراحت نشوید و یا اشتباهات خودتان را انکار کنید، بلکه شما ممکن است بابت اشتباه انجام دادن کاری از خودتان دلگیر و ناراحت شوید و تز خودتان بخواهید آن را جبران کنید اما باز هم با این وجود خودتان را دوست خواهید داشت. همانند مادری که اگرهم فرزندش اشتباهی انجام دهد از او ناراحت می شود اما همیشه در قلبش او را دوست خواهد داشت.
خویشتن دوستی بسیار ساده بوده و شما هرگز و تحت هیچ شرایطی نمی توانید از خودتان انتقاد کنیدو یا حتی خودتان را بابت اشتباهی سرززنش کنید. خویشتن دوستی را می توان در همینجا و از همین لحظه آغاز کرد. بهتر است بدانید این رفتار ها از آن دست رفتارهای شیک و فانتزی امروزی نبوده که مانند سایر چیزها به تازگی مد شده باشد، بلکه خویشتن دوستی یک وظیفه است که ما باید در قبال خودمان و تحت هر شرایطی آن را انجام دهیم.
با داشتن حس خویشتن دوستی خواهیم آموخت که قبل از هر چیزی و هر اشتباهی که ممکن است از ما سر بزند باید عاشق خودمان باشیم. چون تنها در این صورت است که عشق حقیقی که در درون ما وجود دارد به صورت طبیعی به دیگران منتقل خواهد شد. با خلوصی که از قلب جاری می شود و نیازی به صحنه سازی ندارد. بسیار از مردم در همین رابطه می گویند که دیگران ما را دوست ندارند و این موضوع را به بیرون از وجود خود ارتباط می دهند در صورتیکه خویشتن دوستی برای خود ندارند. به همین دلیل است که می گوییم تو وقتی خودت را دوست نداشته باشی دیگران نیز تو را دوست نخواهند داشت، بنابراین خودت را دوست بدار تا دیگران نیز تو را دوست داشته باشند.
چطور به خویشتن دوستی برسیم؟
اگر با توجه به نکاتی که در این مقاله گفتیم شما در حق خود ظلم کرده و خویشتن دوستی با خود نداشته اید، بهرت است بدانید برای رسیدن به خویشتن دوستی به زمان تکرار مداوم تمرینات بسیاری نیاز است و نمی توان یک شبه و به یک باره همه چیز را تغییر داد. زندگی مدام در حال افت و خیز است و ممکن است در قسمت های سختی و مشکلات ما روحیه ی خود را از دست داده و ناامید شویم اما بهتر است هر لحظه بدانید که شما مستحق آرامش بوده و در هر لحظه باید همراه و پشتیبان خودتان باشید. برای شروع به تغییر کردن شما باید نیازها و شادی خود را در اولویت قرار دهید. ممکن است در ابتدا عشق ورزیدن به خودتان کمی عجیب به نظر برسد اما به مرور زمان به آن عادت کرده و سبک زندگی شما خواهد شد. شما باید در هر لحظه و هر کجا خویشتن دوستی را تمرین کرده و از فواید بیشمار آن لذت ببرید.
فواید خویشتن دوستی
ما بین خویشتن دوستی و عزت نفس رابطه ی بسیار تنگاتنگی وجود دارد و هر دو به راحتی می توانند بر روی هم تاثیر گذار باشند. همانطور که می دانید داشتن عزت نفس بالا فواید بسیاری برای شما دارد و به داشتن یک زندگی شاید نیز کمک می کند و دقیقا خویشتن دوستی هم همینگونه عمل می کند.
- افزایش رضایت شخص از زندگی اش
- تقویت سبک زندگی سالم
- افزایش عزت نفس(همانگونه که گفتیم بر روی هم تاثیر گذارند.)
- پذیرش بیشتر تفاوت ها
- برقراری روابط اجتماعی قوی تر
- کاهش میزان استرس
- افزایش جذابیت شما برای دیگران
ویژگی های افراد خویشتن دوست چیست؟
زمانیکه یک فرد از خویشتن دوستی بالایی برخوردار باشد به سلامت جسمی و روحی خود اهمیت بیشتری داده و برای توصیف خودش به هیچ عنوان از کلمات منفی استفاده نمی کند. با توجه به ویژگی هایی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم می توانید خویشتن دوستی را در خودتان افزایش دهید. افراد خویشتن دوست :
- از انرژی مثبت هر کلمه آگاه بوده و با خودشان با کلمات خوب صحبت می کنند.
- برای خودشناسی شان زمان گذاشته و ویژگی های شخصیتی خود را می شناسند.
- با افرادی در ارتباطند که مشوق آن ها بوده و مثبت اندیش هستند.
- هنر بخشش دیگران را داشته و دیگران را به خاطر اشتباهاتشان می بخشند.
- به دنبال یادگیری و پیشرفت هستند.
- انتظاراتی که از خودشان دارند واقع بینانه است
- نقص های وجودی خود را می دانند و آن ها را می پذیرند.
- برای احساسات وجودی خود ارزش بالایی برخوردار بوده و آن ار با دیگران در میان می گذارند.
- از زبان بدن موثر و قدرتمندی استفاده می کنند.
- اشتباهات خود را بخشیده و برای جبران آن ها تلاش می کنند.
کلام آخر
برای شروع خود دوستی هیچوقت دیر نبوده و نباید این امر را متوقف کرد. دوست داشتن خود به مرور زمان بدست آمده و باید برای داشتن آن تلاش بسیاری کرد. شما می توانید از همین الان شروع کرده و برای اهدافتان خویشتن دوستی را در نظر بگیرید. برای شروع حس ناکامی را در خود کم کرده و به خود عشق بورزید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.