اثرات مراقبه در زندگی انسان – بخش اول
اثرات مراقبه در زندگی انسان – بخش اول
اثرات مراقبه در زندگی انسان
ما در بخش های مختلف درباره ی مراقبه و نحوه ی انجام آن با شما صحبت نمودیم. در این مقاله می خواهیم شما را با افوایدی مراقبه و اثرات آن که می تواند بر روی زندگیمان تاثیر بگذارد به تفسیر بپردازیم، اگر شما نیز هنوز شروع به مراقبه ننموده اید به شما پیشنهاد می کنید تا این مقاله را مطالعه و از فواید بی نظیر مراقبه آگاه شوید. ما ایمان داریم که پس از مطالعه ی این مقاله شما نیز به انجام این کار ترغیب خواهید شد.
اتخاد تصمیمات بهتر به آسانی
اگر شما هم از آن دسته از افراد هستید که در زمان هایی که باید یک تصمیم بگیرید، دچار استرس شده و نمی توانید به خوبی فکر کنید. اغلب در این زمان ها تصمیمات بدی را گرفته و حتی ممکن است از فرط استرس در انجام کارهایتان بخشی از آن را انجام نداده و یا فراموش کرده و تاثیرات منفی بر آینده و دیگران بگذارید. شما اگر در زمان تصمیم گیری های خود در حالت خوب و مناسبی به سر نبرید دچار پیامد های بزرگ و چه بسا جبران ناپذیری خواهید شد. در این لحظات کارکرد اجرایی مغز شما دچار اختلال شده و نمی توانید به خوبی تصمیم های درستی بگیرید.
این بخش از مغز به شما کمک می کند تا به اهدافی که برای رسیدن به آن ها تلاش می کنید، نتیجه ی مثبتی برسید، این بخش به شما در مدیریت زمان، توجه به مسئله، انجام برنامه ریزی، سازمان دهی و نظم دهی و حتی یادآوری جزئیات کمک می کند، بنابراین به خوبی می توان متوجه شد که اگر این بخش دچار مشکل شود چه ضررهای جبران ناپذیری را به ما خواهد رسانید. اما طبق مطالعات و تحقیقاتی که دانشمندان انجام داده اند به این نتیجه رسیده اند که کسانی که به صورت مرتب و مداوم به انجام مراقبه می پردازند در برابر اختلالاتی همچون کم توجهی و بیش فعالی در امان بوده و حتی اگر این اختلالات را در گذشته نیز داشته اند به مرور برای آن ها رفع می گردد.
متخصص کنترل استرس شو
در مغز انسان بخشی به نام آمیگدال وجود دارد که با ترس و هیجان در ارتباط بوده و کارکرد اولیه ی آن کمک به بقای ما انسان هاست. اگر حجم زیادی از استرس وارد بدن ما شود این بخش را تحریک و به اصطلاح ما دچار “از کوره در رفتن” خواهیم شد که در این حالت ممکن است دست به کارهای هیجانی زده باعث ترس و یا خشم غیرقابل باور شما شوند. زمانی که انسان در این حالت قرار می گیرد، سایر بخش های مهم مغز نیز مانند قشر پیشپیشانی، بخشی از مغز که قادر به کنترل سطوح بالاتری از تفکر نظیر تصمیمگیری، آگاهی از خویشتن، همدلی، و اخلاقیات است، غیر فعال شده و به انسان آسیب می رساند.
با این تفسیر شما با انجام مراقبه می توانید در زمان های پر استرس بر خود و استرستان غلبه کرده و به حالت عادی بازگردید تا بتوانید به راحتی بر مشکلات و سختی ها پیروز شوید. محققان با اسکن MRI یک فرد که به مدت دو ماه به مراقبه پرداخته بود متوجه شدند که در این فرد بخش آمیگدال کوچکتر شده است. هر چه آمیگدال کوچکتر شود، قشر پیشانی مغز ضخیم تر خواهد شد. در حالت کلی علم نشان داده است که با مراقبه می توانید بخشی از مغز را فعال نمایید که باعث می شود شما تصمیمات بهتری اتخاذ کرده و کنترل بیشتری بر روی استرس خود خواهید داشت.
بخاطر آوردن اطلاعات مفید
فرض کنید برای خرید به فروشگاه رفته اید و تمام لیست خرید را در ذهن خود یادداشت نموده اید. گاهی وقتی وارد فروشگاه می شوید برخی از این کالاها را فراموش می کنید. در حالت شما نیاز دارید تا یک برگه یادداشت را درون ذهن خود چسبانده و اطلاعاتی را که به زودی از آن ها استفاده خواهید کرد در آن یادداشت نمایید.
این برگه ی یادداشت حکم حافظه ی کاری شما را داشته و بر اساس میزان مدت زمانی که شما به آن نیاز دارید باید در ذهن شما چسبیده و بماند تا بتوانید به موقع از آن استفاده نمایید.
شواهد بسیاری وجود دارد که مراقبه می تواند این حافظه ی کاری شما را بهبود ببخشد. طبق تحقیقات انجام شده محققان دریافتند که انجام حرکت مراقبه باعث افزایش ظرفیت حافظه ی کاری شده و به بهبود عملکرد آن نیز کمک می کند.
سخنران شو
ممکن است گاهی که در حال صحبت گردن با دیگران هستید کلمات را فراموش کرده و یا در ذهنتان به دنبال کلمه ی خاصی باشید، در این حالت می توان گفت که روانی کلام تان در وضعیت ایده آلی نبوده و نیاز به حل این مسئله دارید.
در دانشگاه کارولینای شمالی از شصت و سه دانشجویی که تا به حال هیچ مراقبه ای نداشتند درخواست شد تا در مطالعهای در خصوص اثرات مراقبه بر روانی کلام شرکت کنند. نتیجه ی بدست آمده شگفت انگیز بود. کلام دانشجویانی که در جلسات مراقبه شرکت کرده بودند در مقایسه با گروهی که در این جلسات نبودند، به اندازه ی قابل توجهی بهبود پیدا کرده بود. نکته ی قابل اهمیت این جلسات این بود که این دانشجویان به مدت چهار روز و فقط روزی 20دقیقه به مراقبه پرداخته بودند.
تمرکزی قوی مانند لیزر
امروزه با افزایش شبکه های اجتماعی و ارتباطات ذهن ما به آسانی منحرف شده و روزانه در معرض هزاران هزار آگهی قرار می گیرد. در این حالت تشخیص چیزهای مهم و ضروری برای ذهن ما دشوار شده و دچار اختلال و کم توجهی می شویم و این باعث می شود که ما گستره ی توجه مان به دلیل تحمل بار بیش از اندازه از اطلاعات به صورت قابل توجهی کم شده و افت پیدا کند. در حالت عادی بیشتر انسان ها با تمرکز کردن مشکل دارند زیرا آن ها از روش های غلطی برای انجام این کار استفاده می کنند.
بهتر است بدانید که با تنها روزی 20 دقیقه و به مدت 5 روز اگر از مراقبه استفاده نمایید قدرت توجه شما بهبود بخشیده و به همین سادگی تاثیر آن را در زندگی خود خواهید دید. شما با این تمرین به راحتی قدرت تمرکز خود را بالا برده و از فواید بی نظیر مراقبه استفاده خواهید کرد.
کلام آخر
این مقاله به همین چند فایده ختم نشده و به اتمام نمی رسدو ما در بخش های باقی مانده از این مقاله با شما بیشتر سخن خواهیم گفت و شما را بیشتر با این فواید آشنا خواهیم کرد. امیدواریم پس از مطالعه ی این مقالات شما نیز به انجام مراقبه ترغیب شده و حتما به انجام این کار بپردازید.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام ودرود
درمراقبه طبق تصویرهایی که گذاشته ایدیعنی طرزنشستن وحرکات دست همین کافیست وبایدبه چه چیزهایی ذهنمان راسوی دهیم
سلام و درود به مریم عزیز بله طرز نشستن به همون شکل که داخل تصویر هست انجام بشه و خیلی مهمه که حس گرسنگی یا سیری نداشته باشید سعی کنید در تایمی از روز این مراقبه انجام بدید که این حس رو متعادل داشته باشید